Kung Carl XVI Gustaf

Kungen är hedersordförande i svenska Scouterna och sedan 1977 hedersordförande i World Scout Foundation, WSFs syfte är att samla in medel för att stötta och fortsätta utveckla den globala scoutrörelsen.

Scouterna är en barn- och ungdomsrörelse som verkar i nästan alla världens länder och som vilar på en stark värdegrund och jobbar för att göra världen bättre.

Baden-Powell

Robert Baden-Powell

Robert Baden Powell brukar kallas scoutrörelsens grundare. Han var den som 1907 ordnade det allra första scoutlägret för en grupp engelska pojkar.

År 1907 samlade Robert Baden-Powell, general i brittiska armén, 20 pojkar på Brownsea Island utanför Englands sydkust till det som skulle bli det allra första scoutlägret och det som brukar ses som scoutrörelsens födelse.
Baden-Powell hade arbetat som militär i över 30 år när han efter många år i bland annat Indien, Afghanistan, Väst- och Sydafrika återvände till England. Han var inte ensam om att, i tidens anda, oroa sig för den unga, manliga befolkningens ”andliga och fysiska svaghet”. Han beskriver hur han såg ”tusentals pojkar och unga män som var bleka, smalbröstade, kutryggiga, trista typer som ständigt rökte cigaretter och som ägnade sig åt vadhållning”. Baden-Powell ville skapa en meningsfull fritid åt de här pojkarna, men han ville också göra dem redo för att gå ut i strid.
 
480px-Neil_Armstrong_pose

Neil Armstrong

Även Neil var en dedikerad Scout

Neil Alden Armstrong, född 5 augusti 1930 i WapakonetaOhioUSA, är en f.d. amerikansk testpilot och astronaut. Armstrong blev uttagen i astronautgrupp 2 den 17 september 1962. Han deltog i uppdragen Gemini 8 och Apollo 11 och är främst känd för att han var den första människan som satte sin fot på månen.